2021. június 27., vasárnap

100 napos boldogság kihívás. 1. nap

Kapacitáson felüli önvallomás

Endrei Judit nem is olyan régen egy 100 napos gyaloglás kihívást indított, aminek következtében még le is adott 13 kilót. Én úgy döntöttem, hogy 100 napos boldogság kihívást próbálok meg (Bár… Yoda szerint: „Tedd, vagy ne tedd! De ne próbáld!”), amitől hízni szeretnék, hogy dagadjon a mellkasom! De nem a büszkeségtől, hanem a hálától és a szeretettől! Kíváncsian várom, hogy a 100. nap végére, amikor is betöltöm a 40-et, mire jutok. Véletlen? Csöppet sem! Tudatosan kiszámolt és megtervezett tematika. Csak a gondolataimat hagyom szabadon, spontán cikázni, s meglátjuk, mik jönnek elő és kerülnek fel a virtuális géppapírra!

Éppen ezért elsőként az ötleteimért szeretnék hálát adni! Az egyik kedvenc képem, amin Hugh Laurie angol színész (akit többen a Dr. House-ból ismerhettek, de nekem a Majd a komornyik! angol sorozatban lopta be magát a humor zónámba), egy agyat tart a kezében és mellette a felirat: „Ha van neked egy, próbáld meg használni, kérlek!” Imádom! Két okból. És azt hiszem, mindkettő ok köztudott. A hülyékből van több a világon! És maga az agy még mindig valamennyire feltérképezetlen!

Az, hogy az én agyam két agyféltekéje miként kommunikál a corpus calossum-on keresztül, nem követem nyomon, de ötleteim végtelen számából adódóan le tudom mérni! Nagyon jól!

Mark Gungor puerto ricoi származású, amerikai lelkipásztor szerint a női és a férfi agy teljesen máshogyan működik, amit egyébként Steve Biddulph: Hogyan neveljünk fiúkat című könyvében is alátámaszt, mégis számtalan nagyszabású ötlet született és valósult meg a világban mind nők, mind férfiak corpus calossum-jainak intenzív együttműködéséből.

Olyanokra gondolok, mint például: Telkes Mária, Virginia Apgar, Mary Anderson, Mary Phelphs Jacob, Judy W. Reed., Rubik Ernő, Granville T. Woods "fekete Edison", Karl Landsteiner, Walter Zapp vagy Albert Einstein.
Az általam egy vaskos spirál füzetbe vetett, eddig kitalált ötletekből ugyan nem gazdagodtam meg (még!), de számos formában testet öltöttek már! Az egyik épp most van alakulóban, melynek sorait olvassátok!

Nincsenek megjegyzések: