Gourmet Guides
Egy átlagos felnőttnek 2000-4000 ízlelőbimbója van a nyelvén.
Ráadásul ezek minden héten megújulnak! Hogy hogyan, azt nem tudom, de valamit
nagyon jól csinálnak, ha a heti váltások után az édest még mindig édesnek, a
savanyút savanyúnak ízleljük. De az biztos, hogy kedvenc erdei gyümölcsös
dobozos üdítőm ugyan olyan hűsítő és finom tud lenni minden egyes forró nyári
napon. Vagy, hogy Livorno kikötővárosának egyik eldugott éttermében még mindig
kiérzem a Cachuccoból a rája és garnéla zamatos húsát. És akik bátran
kombinálták össze a mentát a mézzel vagy a csilit a csokival, kifejlett
ízlelőbimbókkal rendelkezhettek. A firenzei főzött krémes Tiramisu
megalkotójáról is ódákat zenghetnék. Inkább hálát adok a hetente megújuló
ízlelő bimbóimért, hogy lehetővé tették megannyi kultúra és nemzet jellegzetes
finomságainak kulináris felfedezését és élvezetét az elmúlt éveim során. Viszont
ha az emberek nyelvének rajzolatai teljesen egyediek, hasonlóan
az ujjlenyomatokhoz, nincs belőlük kettő tökéletesen egyforma, akkor még inkább
hálás vagyok, hogy teljesen egyedi módon tapogattam le nyelvem dudoros
papilláival megannyi szaftot, szószt, sajtot, bort, mousse-t, krémet, fagylaltot,
koktélt, tapast, paella-t és még ki tudja mennyi finomságot!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése