2021. július 8., csütörtök

100 napos boldogság kihívás. 12. nap

Gourmet Guides 

Egy átlagos felnőttnek 2000-4000 ízlelőbimbója van a nyelvén. Ráadásul ezek minden héten megújulnak! Hogy hogyan, azt nem tudom, de valamit nagyon jól csinálnak, ha a heti váltások után az édest még mindig édesnek, a savanyút savanyúnak ízleljük. De az biztos, hogy kedvenc erdei gyümölcsös dobozos üdítőm ugyan olyan hűsítő és finom tud lenni minden egyes forró nyári napon. Vagy, hogy Livorno kikötővárosának egyik eldugott éttermében még mindig kiérzem a Cachuccoból a rája és garnéla zamatos húsát. És akik bátran kombinálták össze a mentát a mézzel vagy a csilit a csokival, kifejlett ízlelőbimbókkal rendelkezhettek. A firenzei főzött krémes Tiramisu megalkotójáról is ódákat zenghetnék. Inkább hálát adok a hetente megújuló ízlelő bimbóimért, hogy lehetővé tették megannyi kultúra és nemzet jellegzetes finomságainak kulináris felfedezését és élvezetét az elmúlt éveim során. Viszont ha az emberek nyelvének rajzolatai teljesen egyediek, hasonlóan az ujjlenyomatokhoz, nincs belőlük kettő tökéletesen egyforma, akkor még inkább hálás vagyok, hogy teljesen egyedi módon tapogattam le nyelvem dudoros papilláival megannyi szaftot, szószt, sajtot, bort, mousse-t, krémet, fagylaltot, koktélt, tapast, paella-t és még ki tudja mennyi finomságot!

Nincsenek megjegyzések: